Tuesday, November 8, 2011

Punjabi Firni

सामग्री
 २ कप दूध
 २ चम्मच पिसा चावल का पेस्ट
  १/४ कटोरी बादाम और पिस्ता
 १/२ चम्मच इलायची पाऊडर 
 १/२ चम्मच केसर
 ४ चम्मच codensed  मिल्क



विधि

सबसे पहले फ्राई पेन में दूध उबलने के लिए रख दें. अब उबले दूध में पिसे हुए चावल का पेस्ट डाल कर पकाएं लगातार चलाते रहें ताकि उसमें गिल्टी न बन जाये. अब इसमें condense  मिल्क मिलाएं. पिस्ता, बादाम, और केसर डालें. गैस को बंद कर दें. अब केसर और पिस्ता, बादाम से गार्निश करें और ठंडा होने के बाद सर्व करें.



4 comments:

  1. Hi Deeksha, This is lovely. I don't even remember when I ate this last. My cooking is influenced by my lifestyle but I am definitely going to post few of our traditional recipes.Thanks for reminding by posting Punjabi Phirni.

    ReplyDelete
  2. Mmmmmm… Looks gorgeous! I would like to strike this off my list too. Should try and bake this soon.

    ReplyDelete
  3. I love phirni. This phirni looks rich, creamy and delicious!
    www.compulsivefoodie.com

    ReplyDelete
  4. I didn't know of this Punjabi version. It reads tasty.

    ReplyDelete